Eerste weekendje: one happy island - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Thomas & Kirsten Doorn & Boersma - WaarBenJij.nu Eerste weekendje: one happy island - Reisverslag uit Paradera, Aruba van Thomas & Kirsten Doorn & Boersma - WaarBenJij.nu

Eerste weekendje: one happy island

Door: Thomas & Kirsten

Blijf op de hoogte en volg Thomas & Kirsten

24 September 2006 | Aruba, Paradera

Hier eindelijk weer een berichtje van ons!

Het gaat prima met ons, in een paar dagen hebben wij samen al heel wat gezien van het eiland. En natuurlijk kleuren wij al lekker bij. Was voor mij ook wel nodig, want ik gaf gewoon licht in het donker.

Vrijdag 22 september:
Zo ik (kirsten) heb echt last van een jetlag. Half zeven was ik gewoon alweer klaar wakker door de hitte en natuurlijk het tijdsverschil. De meeste mensen hebben hier héél erg last van bij aankomst. Na het ontbijt (ja, mam hier ontbijen wij ook)hup in de Rolls Royce richting de Kazerne. Wat een wegen zeg, als je hier nog geen last van je rug hebt, krijg je het van zelf. De wegen zijn zo slecht het is net alsof je in een achtbaan zit! De hele weg wordt je van links naar rechts geslingerd. Maar het wordt als het goed is beter, want Beatrix komt op visite in Januari en Aruba moet nu laten zien wat ze met het geld van Nederland precies hebben gedaan (niks tot nu toe). Na een rit van ongeveer 20 minuten op de Kazerne aangekomen (een hele mooie Kazerne hoor, heb ook nog nooit een andere gezien)snel melden dat ik ben gearriveerd en op de foto zodat ik ook altijd de Kazerne op mag. Hup weer in de auto en richting Oranjestad. Eenmaal in Oranjestad hebben wij heerlijk gegeten bij Paddock met uitzicht over de Haven! Al heb je hier heel veel last van vieze duiven, die beslist niet bang zijn voor mensen (Jahaa Martijn, dat wordt nog wat). Na de lunch zijn wij even klein Amerika in geweest, ze hebben hier echt wel hele mooi winkels alleen waren wij op het heetste van de dag in het winkelcentrum! Dit doen wij echt nooit meer. We schoven langzaam over de straat in plaats van lopen. Echt je kan hier niets even snel doen!! Zelfs wij niet.
Eenmaal thuis hebben wij even het zweet afgespoeld om vervolgens luxe uit eten te gaan bij: The Flying Fishbone. Nou dit is voor iedereen een aanrader! Zo romantisch! Samen aan een klein tafeltje met de voetjes in het water. Nou ik heb de voeten misschien 20 mintuten (van de 3 uren) in het water gehad, want zag natuurlijk weer een grote kreeft en niet veel later kwam er even een waterslang gedag zeggen. Wij hadden zelfs een eigen gast heer: Jozef! Bij binnenkomst werden wij al héél hartelijk welkom geheten door Jozef, maar Jozef hadden wij zelf nog niet gezien. Dus dachten wij dat het Jozef uit de bijbel was, ja ze zijn hier behoorlijk Katholiek! Niet dus, Jozef was gewoon onze gastheer.
Om een uur of half twaalf stapten wij weer in de Rolls om richting ons huisje te gaan, maar we moeste eerst nog even langs de 24-uurs shop. Nou net een film. Allemaal dikke, vieze zwarte mannen, stinkend naar bier, die tegen elkaar aan het schreeuwen waren, Ik wou wel bij Thomas in de broekzak kruipen! Nou dit doen wij dus ook nooit weer! Eenmaal thuis heerlijk geslapen.

Zaterdag 23 september:
Wederom vroeg wakker! De zon komt hier ook om 6 uur op en dat merk je vooral in de slaapkamer: zweten!!
Even snel een broodje en cornflakes naar binnengewerkt, het huis gepoetst en toen heerlijk naar het strand geweest (Manchebo Beach)met Darren, Annette en kleine Jaimy. Super gezellig en heerlijk gezwommen in de zee! De temperatuur van de zee is hier zo lekker, dat je er de hele dag wel in kan blijven. Yvonne de zee is hier voor jou super, want je kan overal de bodem zien!!!! De zee is zo helder en mooi blauw (net een sprookje). Tegen vieren nog even boodschappen gedaan, in een mega store waar alles, maar dan ook alles te koop is. Eenmaal thuis heerlijk gegeten en toen was het alweer bedtijd (half negen). Het is hier om 7 uur pikke donker en dan lijkt de avond ook veel langer, dat is best raar maar voor ons geen straf.
O.ja wij kunnen hier ook bepaalde Nederlandse programma's volgen: ONM, Raymann is Laat, Journaal, Voetbal (maandag middag om 16.oo uur) etc.

Zondag 24 september:
Vanmorgen naar een shietwedstrijd geweest! Ja is iets anders dan een voetbal wedstrijd, maar was wel leuk om te zien. Zo leer ik Thomas zijn collega's ook kennen. Het was er behoorlijk warm en duurde verschrikkelijk lang. Voordat er een schot gelost is ben je zo een half uur verder.
Na dat Thomas zijn collega's hadden geschoten zijn wij samen richting het strand gereden en kwamen wij uiteindelijk bij California Lighthouse terecht. Hier hebben wij een snelle hap gegeten om vervolgens naar het strand te gaan. Eenmaal aangekomen bij het strand snel de koelbox uit de auto en de zee in. Je hoeft hier echt geen lectuur mee te nemen naar het strand want er is voldoende te zien. Zo is het prachtig om te zien hoe de Pelikanen jagen op de vissen en hoe de mensen hier gekleed het water in gaan.

Het is hier nu half zes en gaan zo lekker bbq-en met zijn tweeën. Maar voordat wij gaan eten, willen wij jullie nog wel een paar rare gewoontes laten weten van de Arubanen:
o 's avonds rijden alle auto's met groot
licht
o Verkeerborden kennen ze hier amper
o Niemand heeft hier voorrang
o Motor rijden mag hier zonder helm en met
slippers
o Alleen Nederlanders geven richtng aan
o Toeteren is volksport nummer 1
o Maximale snelheid is ongeveer 60 KM p.u.
al gaat het voor je gevoel veel sneller

Ondanks dit alles zijn er nog maar 5 verkeersdoden gevallen dit jaar!

Tot de volgende keer.....

Thomas en Kirsten

• 25 September 2006 - 06:01

Ieteke:

Dit ziet er echt geweldig uit! genieten geblazen, kan bijna niet wachten....
    veel plezier, kus

• 25 September 2006 - 06:48

Menno:

Wel een heel mooi land, en toch weer slangen in de buurt ;)
    Maar mooi dat jullie je vermaken!

• 25 September 2006 - 06:59

Leny:

het genieten straalt van jullie gezichten af...hoe kan het ook anders,het ziet er echt super uit...allemaal een beetje jaloers.
    dikke kus, mam

• 25 September 2006 - 08:17

Birgit:

ziet er echt super uit.. ik ben erg jaloers!! kom heel snel jullie opzoeken als ik terug ben!! (half jaartje dus) xxx

• 25 September 2006 - 08:17

Birgit:

p.s. waar typen jullie je berichtjes? hebben jullie thuis internet of ga je naar internet cafe?

• 25 September 2006 - 11:15

Leonie:

.....Zucht
    Ziet er echt tof uit allemaal! take it easy take a sisi!

• 25 September 2006 - 12:45

Goudhaantje:

Het ziet er allemaal geweldig uit... En Tommy, de eerste drie punten zijn binnen en hoe!!!! Wederom de punten uit Emmeloord meegenomen.. Veel plezier en succes met alles

• 26 September 2006 - 08:54

Marieke:

zit er goed uit!!!!
    Ik wil niet aan je denken hoor nu ik hier een beetje dealershows zit te draaien, ben jaloers!!!
    Veel plezier

• 26 September 2006 - 17:16

Yvonne:

Als ik dit zo hoor en zie krijg ik steeds meer zin om naar jullie toe te gaan!!! Groetjes

• 26 September 2006 - 19:30

Rosan En Christiane:

Thomas en Kirsten het ziet er fantastisch uit! We nemen er maar een borrel op vanuit den haag!!
    Veel liefs van ons

• 26 September 2006 - 20:02

Jannie:

Hoi Thomas en Kirsten. Heerlijk om weer samen te zijn. Net even jullie verhalen gelezen en wat al een mooie foto's. We wensen jullie een hele fijne tijd toe geniet ervan.Groetjes Chris en Jannie.

• 26 September 2006 - 20:06

Ida:

Héé Kirsten en Thomas,

Ik was benieuwd hoe het met jullie gaat en kreeg jullie website van Birgit. Erg leuk en ga het zeker de komende tijd in de gaten houden om jullie ervaringen te horen. Ontzettend veel plezier, maar daar hoef ik mij geloof ik niet druk over te maken. Uit ervaring weet ik dat het er fantastisch is!

Groeten,
    Ida Drent

• 28 September 2006 - 16:05

Lean:

Hey Thomas en Kirsten,

Leuke berichtjes en super foto's! Denk dat iedereen hier jaloers is!

Veel plezier!